Sulkapallon SM-kisojen ensimmäinen päivä ohi

Sulkapallon SM-kisojen ensimmäinen kilpailupäivä on saatu päätökseen. Perjantaina pelattiin miesten kaksinpelin ensimmäiset ja toiset kierrokset sekä naisten kaksinpelin ja nelinpelien ensimmäiset kierrokset. Suurempia yllätyksiä ei SM-kisoissa perjantaina nähty, sillä lähes kaikissa pelimuodoissa sijoitetut pelaajat jatkavat lauantain puolivälieriin. Miesten nelinpelissä ykkössijoitettu pari Pekka Ryhänen / Mikä Köngäs joutui jäämään pois SM-kisoista Ryhäsen sairastuttua.  Samoin naisten kaksinpelissä toiseksi sijoitettu Airi Mikkelä ja 3/4 sijoitettu Riikka Sinkko joutuivat jäämään sivuun sairastelun vuoksi. Myös naisten nelinpelissä nähtiin peräti kolme luovutusvoittoa ensimmäisellä kierroksella pelaajien ollessa sairaana.

Perjantaina paikalla oli kiitettävä määrä yleisöä, kun Energia Areenalle oli saapunut noin 250 ihmistä katsomaan sulkapallon SM-kisojen ensimmäisiä kierroksia.

Huomenna muun muassa Jenny Nyström ja Henri Aarnio nähdään kaikissa mahdollisissa pelimuodoissa mukana puolivälierissä. Lauantaina puolivälierät alkavat kello 10.00 ja ensimmäisenä alkavat miesten kaksinpelit. Katso tarkempi aikataulu tästä.

Miesten kaksinpelin toinen kierros

Anton Kaisti_SM16_Sami
Anton Kaisti

Miesten kaksinpelistä kaikki sijoitetut pelaajat pelasivat tiensä lauantaina käytäviin puolivälieriin. Hallitseva Suomen mestari ja turnauksessa 3/4 sijoitettu Anton Kaisti voitti suoraan kahdessa erässä Akseli Danskasen luvuin 21-14, 21-11.

– Ihan hyvä peli, ei ollut mitään ongelmia. Peli kulki ihan hyvin, kommentoi tyytyväinen Kaisti toisen kierroksen otteluaan. Puolivälierissä hän kohtaa Henri Aarnion.

Ykkössijoitettu Ville Lång kohtasi toisella kierroksella Pauli Saarisen. Lång onnistui voittamaan Saarisen kahdessa erässä pistein 21-18, 21-15.

– Kaksi erää, hauskaa oli, Lång kommentoi lyhyesti  toisen kierroksen otteluaan.

– Joonas on hyvä pelaamaan eli voi tulla pitkä peli, hän  ennakoi puolivälieräotteluaan, jossa saa huomenna Joonas Korhosen vastaansa.

Eetu Heino_SM16_Sami
Eetu Heino

Eetu Heino kohtasi toisella kierroksella Eemi Seppälän. Seppälä kaatui niin ikään suoraan kahdessa erässä pistein 21-10, 21-12.

– Hyvin on kisat mennyt. Kaksi voittoa takana, eikä paljon enempää voisi odottaa, Heino vitsaili. Puolivälierissä hän kohtaa seurakaverinsa (ESB) Petri Hautalan.

Kalle Koljonen on SM-kisoissa 3/4 sijoitettuna. Hän sai toisella kierroksella vastaansa Julius von Pfalerin. Pfaler ei antanut voittoa helposti, vaan suostui kaatumaan vasta kolmannessa erässä lukemin 21-12, 19-21, 21-6.

– Ensimmäinen ja toinen erä menivät ihan suunnitelmien mukaan. Toisessa erässä Julius vähän sekoitti peliä ja palautti kaikki pallot tosi hyvin. Voitto kuitenkin tuli kotiin ja se on pääasia, Koljonen kuvailee. Puolivälierissä hän kohtaa Iikka Heinon.

Puolivälieriin miehistä jatkaa: Ville Lång, Eetu Heino, Anton Kaisti, Joonas Korhonen, Iikka Heino, Kalle Koljonen, Henri Aarnio ja Petri Hautala.

Miesten kaksinpelin 2. kierroksen tulokset:

Ville Lång (1), ÖIF, – Pauli Saarinen, TuSu, 21-18, 21-15.
Joonas Korhonen (5/8), ÖIF, – Sami Pajunen, ESB, 21-9, 21-13.
Kalle Koljonen (3/4), ESB, – Julius von Pfaler, TS, 21-12, 19-21, 21-6.
Iikka Heino (5/8), ESB, – Jesse Lehtimäki, Clear, 21-10, 21-15.
Henri Aarnio (5/8), ÖIF, – Valtteri Nieminen, Clear, 21-18, 21-14.
Anton Kaisti (3/4), HBC, – Akseli Danskanen, TS, 21-14, 21-11.
Petri Hautala (5/8), ESB, – Miikka Väisänen, SaSu, 21-11, 20-22, 21-12.
Eetu Heino (2), ESB, – Eemi Seppälä, DRIVE, 21-10, 21-12.

Naisten kaksinpeleistä pelattiin perjantaina vain yksi kierros. Naisten kaksinpelissä puolivälierissä lauantaina jatkavat Nanna Vainio, Annmarie OksaJenny NyströmNoora AholaTuuli HärkönenSonja Pekkola, Hanna Karkaus ja Maija Krzywacki. Lue naisten tulokset täältä.

Miesten nelinpelien ensimmäinen kierros

Henri Aarnio ja Iikka Heino
Henri Aarnio ja Iikka Heino

Ykkössijoitettujen Mika Köngäksen ja Pekka Ryhäsen jouduttua sivuun Ryhäsen sairastumisen myötä, nelinpelin korkeimmalle sijoitettu pari on Akseli DanskanenJulius von Pfaler. He voittivat avausottelunsa kahdessa erässä lukemin 21–17, 21–13. Myös muut sijoitetut parit selvittivät tiensä jatkoon.  Jatkoon selvisivät myös nyt SM-kisoissa parina pelaavat Rio Teamin Henri Aarnio ja Iikka Heino.

– Pelit SM-kisoissa on sujunut ihan hyvin, Aarnio summaa kahta kaksinpeliään ja yhtä nelinpeliä.

– Yksi peli ollaan pelattu Iikan kanssa nyt täällä yhdessä ja pelit ovat sujuneet hyvin. Iikka on hyvä kaveri ja sen kanssa pelit kulkee, Aarnio selostaa. Puolivälierissä he saavat vastaansa Oskari Larkimon ja Tuomas Nuortevan.

Miesten nelinpelissä jatkavat lisäksi Keijo JunnonahoMiikka VäisänenIiro NokkalaJere ÖvermarkJesse Lehtimäki/Valtteri NieminenJussi MetsomäkiIiro SuomalainenHenri Aarnio/Iikka HeinoOskari LarkimoTuomas Nuorteva ja Arto LahtinenMiika Lahtinen.

Miesten nelinpelien 1. kierroksen tulokset:

Keijo Junnonaho / Miikka Väisänen, SaSu, – Erno Mäkinen / Jan Pasanen, ESB, 21-13, 21-15.
Iiro Nokkala, KouSS, / Jere Övermark, ESB, – Roni Lyytinen, Sulkaset, / Tommi Saksa, DRIVE, 21-6, 21-15.
Jesse Lehtimäki / Valtteri Nieminen (3/4), Clear, – Mikko Heikkinen / Jori Simola, ParkS, 21-9, 21-12.
Jussi Metsomäki / Iiro Suomalainen, DRIVE, – Anton Monnberg, ÖIF, / Jesper Paul, ESB, 11-21, 22-20 21-14.
Henri Aarnio, ÖIF, / Iikka Heino, ESB, – Jaakko Kohtala / Hannu Takala, KauWi, 21-10, 21-8.
Oskari Larkimo / Tuomas Nuorteva (3/4), HBC, – Miko Ahlsten / Matti Huopalainen, SaSuPa, 21-12, 21-5.
Arto Lahtinen / Miika Lahtinen, ESB, – Timo Peippo, DRIVE, / Sami Turunen, RaSu, 21-19, 18-21, 21-18.
Akseli Danskanen / Julius von Pfaler (2), TS, – Lauri Nuorteva / Eemi Seppälä, DRIVE, 21-17, 21-13.

Naisten nelinpelien ensimmäinen kierros

Sanni Rautala ja Sonja Pekkola
Sanni Rautala ja Sonja Pekkola

Naisten nelinpelissä toiseksi sijoitettu pari Sonja Pekkola /Sanni Rautala otti odotetun voiton vastuksestaan Heini IhalainenSalla Urpela. Hallitsevat Suomen mestarit Pekkola ja Rautala voittivat ottelun kahdessa erässä selkein lukemin 21-8, 21–11.

– Ei olla päästy paljon treenaamaan yhdessä, mutta Sannin kanssa on aina kiva pelata. Sanni on niin konkari, että riittää, kun sanoo mihin lyödä, niin homma toimii, Pekkola iloitsi voitetun avausottelun jälkeen.

– Seuraavalta kierrokselta on hyvät mahdollisuudet jatkoon. Vastassa on tuttuja tyttöjä, joista pitäisi tulla voitto, Pekkola ennakoi. Puolivälieräottelussa naiset kohtaavat Riina Mäkelän ja Mari Mikkosen.

Naisten nelinpelissä ykkössijoitettuna ovat Mathilda Lindholm/ Jenny Nyström. He saivat ensimmäisellä kierroksella luovutusvoiton ja jatkavat suoraan huomisiin puolivälieriin. Puolivälierissä vastaan astelee Tuuli Härkönen ja Anna Paavola.

– He osaavat pelata hyvin eli meidän pitää pelata hyvä peli, että voitetaan se. Mutta sillä tavoitteella mennään, että voitto tulee, Lindholm kommentoi puolivälieräottelua.

Naisten nelinpeleissä jatkavat myös Maija KrzywackiJohanna LuostarinenElina Niiranen/Annmarie OksaNoora Ahola/Linnea Vainula ja Riina MäkeläMari Mikkonen, Tuuli Härkönen/Anna Paavola ja Pihla Lindberg/Inalotta Suutarinen 

Naisten nelinpelien 1.kierroksen tulokset:

Tuuli Härkönen / Anna Paavola, TS, – Carla Kivikko, ESB, / Julia Salonen, PuiU, 21-11, 21-14.
Pihla Lindberg, ParBa, / Inalotta Suutarinen (3/4), ESB, – Hanna Karkaus, ÖIF, / Marikki Pitkänen, TS, 20-22, 21-19, 21-19.
Maija Krzywacki / Johanna Luostarinen, ÖIF, – Riikka Sinkko, ESB, / Noora Virta, ÖIF, luovutusvoitto.
Elina Niiranen / Annmarie Oksa, ÖIF, – Emilia Harti, PuiU, / Henna-Leena Lindberg, TS, 21-7, 18-21, 21-15.
Noora Ahola / Linnea Vainula (3/4), ÖIF, – Eerika Kuurne / Roosa Laurikainen, TS, luovutusvoitto.
Riina Mäkelä, Clear, / Mari Mikkonen, ÖIF, – Sara Tuomala / Nelli Wiksten, PuiU, luovutusvoitto.
Sonja Pekkola, TS, / Sanni Rautala (2), ÖIF, – Heini Ihalainen / Salla Urpela, DRIVE, 21-8, 21-11.

Sekanelinpelien ensimmäinen kierros

Myöskään sekanelinpelissä ei nähty suurempia yllätyksiä sijoitettujen parien mennessä jatkoon. Turnauksen ykkössijoitetut ja hallitsevat Suomen mestarit Jenny Nyström ja Henri Aarnio (ylimmässä kuvassa) jatkavat lauantain puolivälierissä. Ensimmäisellä kierroksella he kellistivät Artturi Heleniuksen ja Mari Mikkosen suoraan kahdessa erässä murskalukemin 21-2, 21-3.

– Tosi hyvin meni peli!  Ei tehty Henrin kanssa yhtään turhia virheitä tai löysäilty ottelun aikana. Asiaa auttoi varmasti myös se, että ei ollut meidän kummanakaan ensimmäinen peli, kaksinpelin karsinnoista aloittanut Nyström kuvailee.

– Tuntui kyllä tosi paljon paremmalta pelata täällä tänään, kuin mitä ulkomailla, vaikka oli ehkä vähän helpommat vastukset. Mutta oli kyllä tosi kiva pelata, hän iloitsee. Vastaan Nyström ja Aarnio saavat puolivälierissä Iiro Nokkalan ja Linnea Vainulan.

Toiseksi sijoitetut Anton Kaisti ja Mathilda Lindholm pelasivat SM-kisoissa ensimmäisen turnausottelunsa useaan kuukauteen. Ottelu tuli kuitenkin kotiin suoraan kahdessa erässä kun Tommi Saksa ja Riina Mäkelä kaatuivat kahdessa erässä lukemin 21-9, 21-15.

– Eka erä varsinkin meni tosi hyvin ja ei ollut mitään ongelmia, tehtiin se mitä piti tehä. Toisessa erässä tuli vähän enemmän virheitä, mutta oon kyllä otteluun kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen ja tuntui hyvältä pelata, Lindholm luonnehti avausotteluaan.

– Huomenna vastaan tulee kovat Sanni Rautala ja Tuomas Nuorteva ja siinä ottelussa pitää olla kyllä heti valmiina. Ei mitään helppoa peliä tiedossa, hän ennakoi puolivälieriä. Tavoite Lindholmilla on kuitenkin pelata niin naisten nelinpelissä kuin sekanelinpelissäkin sunnuntaina finaalissa.

Sekanelinpelipareista puolivälierissä jatkavat: Henri Aarnio/Jenny Nyström, Iiro Nokkala/ Linnea Vainula, Petri Hautala/Noora Ahola, Julius von Pfaler/Tuuli Härkönen, Heikki Kontro/Heini Ihalainen, Akseli Danskanen/Anna Paavola, Tuomas Nuorteva/Sanni Rautala ja Anton Kaisti/Mathilda Lindholm

Sekanelinpelien 1. kierroksen tulokset:

Henri Aarnio, ÖIF, / Jenny Nyström (1), HBC, – Artturi Helenius / Mari Mikkonen, ÖIF, 21-2, 21-3.
Iiro Nokkala, KouSS, / Linnea Vainula, ÖIF, – Jere Övermark / Inalotta Suutarinen, ESB, 15-21, 21-12, 21-12.
Petri Hautala, ESB, / Noora Ahola (3/4), ÖIF, – Eemi Seppälä / Oona Seppälä, DRIVE, 21-19, 21-17.
Julius von Pfaler / Tuuli Härkönen, TS, – /nne Oksa, DRIVE, / Annmarie Oksa, ÖIF, 14-21, 21-17, 22-20.
Heikki Kontro / Heini Ihalainen, DRIVE, – Jesper Paul, ESB, / Elina Niiranen, ÖIF, 21-19, 14-21, 21-18.
Akseli Danskanen / Anna Paavola, TS, – Anton Häggblom / Henna Hietamäki, TuSu, 21-11, 21-10.
Tuomas Nuorteva, HBC, / Sanni Rautala, ÖIF, – Lauri Nuorteva, DRIVE, / Hanna Karkaus, ÖIF, 21-8, 21-13.
Anton Kaisti / Mathilda Lindholm (2), HBC, – Tommi Saksa, DRIVE, / Riina Mäkelä, Clear, 21-9, 21-15.

Huomenna puolivälierät alkavat klo 10.00 miesten kaksinpelillä. Katso tarkempi aikataulu täältä.

Katso perjantailta Sami Lievosen valokuvia täältä.

Katso HEO Median tekemiä pelaajien haastatteluita täältä 

Kuvat: Sami Lievonen

 

Yhteistyössä