Sulkapallon SM-kisojen puolivälierät ohi – Tuuli Härkönen yllätti naisten kaksinpelissä

Sulkapallon SM-kisoissa on pelattu tänään pelattu puolivälieriä. Päivän suurin yllätys oli 3/4 sijoitetun Sonja Pekkolan putoaminen naisten kaksinpelien välierien ulkopuolelle. Seurakaveri Tuuli Härkönen pelasi vahvasti itseään kokeneempaa Pekkolaa vastaan ja varmisti näin itselleen paikan neljän parhaan joukossa.

”Kyllä tämä on yksi urani suurimmista voitoista – ellei jopa suurin”, Härkönen iloitsi yllätysvoiton jälkeen.

Miesten kaksinpelissä ja nelinpeleissä edettiin käsikirjoituksen mukaan. Kaikki ennakkoon sijoitetut pelaajat ja parit jatkoivat iltapäivän välieriin.

Miesten kaksinpelin puolivälierät

Miesten kaksinpelissä 3/4 sijoitettu Kalle Koljonen kohtasi puolivälierissä Iikka Heinon. Tällä kertaa Koljonen vei kamppailun kahdessa erässä. Ensimmäinen erä päättyi tasaisena 21–18, mutta toisen Koljonen voitti jo selvemmin lukemin 21-9.

Hallitseva mestari Anton Kaisti jatkaa toisen perättäisen SM-kultansa jahtaamista voitettuaan Henri Aarnion. Kaksieräinen kamppailu päättyi lukemin 21–12, 21–19. Selvemmän ensimmäisen erän jälkeen yleisö joutui toisessa erässä jännittämään avain ratkaisupalloille, kunnes Kaisti varmisti jatkopaikkansa.

”Kelpo peli minulta, hyvää ja keskittynyttä peliä”, Kaisti kertasi ottelun jälkeen. ”Toisessa erässä vastustaja vähän turhautui omaan peliinsä, kun tuli helppoja virheitä”, kuului analyysi toisesta erästä.

Välierissä Kaisti kohtaa kakkossijoitetun Eetu Heinon, joka jatkoi niin ikään iltapäivän välieriin:

”Ihan hyvillä mielin jatkan eteenpäin. Eetu on paha vastus, joten täytyy löytää joku hyvä taktiikka välieräpeliin. Jos peli toimii samalla lailla kun Aarniota vastaan, voitto on mahdollinen.”

Heino kaatoi omassa ottelussaan Petri Hautalan kahdessa erässä, mutta joutui taistelemaan jälkimmäisessä jopa jatkopalloille. Ensimmäisen erän Heino selvitti 21–13 ja toisen lopulta 23–21.

Eetu Heino tuulettaa puolivälierävoittoaan.
Eetu Heino tuulettaa puolivälierävoittoaan.

Rion olympialaisiin tähtäävä, miesten kaksinpelin ykkössijoitettu Ville Lång kohtasi aamupäivällä Joonas Korhosen. Ensimmäinen erä päättyi lähes murskalukemin 21-4, mutta toisessa Korhosen ja Långin taistelu päättyi tasaisempana 21–19. Näin ollen miesten kaksinpelien välierissä nähdään neljä ennakkoon korkeimmalle rankattua pelaajaa.

Miesten kaksinpelin puolivälierien tulokset:

Ville Lång (1), ÖIF, – Joonas Korhonen (5/8), ÖIF, 21-4, 21-19.
Kalle Koljonen (3/4), ESB, – Iikka Heino (5/8), ESB, 21-12, 21-9.
Anton Kaisti (3/4), HBC, – Henri Aarnio (5/8), ÖIF, 21-13, 21-19.
Eetu Heino (2), ESB, – Petri Hautala (5/8), ESB, 21-13, 23-21.

Naisten kaksinpelin puolivälierät

Puolivälierien yllättäjä oli Tuuli Härkönen, joka otti hienon voiton seurakaveristaan, Rio Teamin Sonja Pekkolasta. Pekkola oli naisten kaksinpelissä 3/4 sijoitettuna ja Airi Mikkelän jäätyä pois, hänellä oli ennakkoon hyvät mahdollisuudet naisten kaksinpelifinaaliin. Tällä kertaa välieriin jatkoi kuitenkin Härkönen, joka voitti ottelun kolmessa erässä lukemin 21–19, 16–21, 21–17.

”Oli helppo pelata, kun ei ollut mitään odotuksia. Kaikki ehkä odotti, että Sonja voittaa tänään, mutta minulla ei ollut muuta kun voitettavaa. Pääsin pelaamaan omia pikku kikkoja, kun ei enää jaksanut juosta”, Härkönen kertasi häkeltyneenä ottelun jälkeen.

”Ei ollut kovin hyvää peliä minulta. SM- kisoissa on aina oma jännityksensä ja silloin kun jännittää, voi käydä miten vaan”, kommentoi puolestaan pettyneen oloinen Pekkola.

Iltapäivän välierissä Härkönen kohtaa Hanna Karkauksen. Jatkopelien taktiikoita yllättäjä ei ole juuri ehtinyt pohtimaan:

”En ole yhtään miettinyt sinne asti, kun jatkopaikka tuli niin yllättäen. Tämä on yksi urani suurimpia voittoja.”

Ykkössijoitettu ja moninkertainen suomenmestari Nanna Vainio piti pintansa myös puolivälierissä. Vainio voitti aamupäivän pelissään Annmarie Oksan 21–10, 21–6 ja kohtaa välierissä toisen Rio Teamilaisen Jenny Nyström. Nyströmin vahvuus on nelinpelissä, mutta tänä vuonna hänet nähdään myös kaksinpelin välierissä, kun puolivälierässä kaatui Noora Ahola 21–11, 21–10.

Annmarie Oksa_SM16_Sami
Annmarie Oksa pelasi puolivälierässään Nanna Vainiota vastaan.

Naisten kaksinpelin puolivälierien tulokset:

Nanna Vainio (1), ESB, – Annmarie Oksa, ÖIF, 21-10, 21-6.
Jenny Nyström, HBC, – Noora Ahola, ÖIF, 21-11, 21-10.
Tuuli Härkönen, TS, – Sonja Pekkola (3/4), TS, 21-19, 16-21, 21-17.
Hanna Karkaus, ÖIF, – Maija Krzywacki, ÖIF, 24-22, 21-16.

Miesten nelinpelin puolivälierät

Miesten nelinpelissä ensimmäistä kertaa parina pelaavat Rio Teamilaiset Henri Aarnio/ Iikka Heino voittivat omassa puolivälierässään 3/4 sijoitetut Oskari Larkimon ja Tuomas Nuortevan jännittävän kolmieräisen taistelun jälkeen. Ensimmäinen erä päättyi Larkimon ja Nuortevan hyväksi tiukasti 19–21.

”Ensimmäinen erä oli tiukka noin yhteentoista pisteeseen, mutta sitten vastustajat pääsivät hallitsemaan ja eka erä meni heille”, Aarnio kertaili pelin kulkua. Toisen erän Aarnio ja Heino ottivat kuitenkin jatkopalloilla 22–20 ja kolmannen 21–15.

Toisessa erässä oltiin Iikan kanssa ylempänä verkolla, eikä päästetty vastustajaa hyökkäämään. Oltiin siinä johdossa, mutta siitäkin erästä tuli lopulta tosi tiukka. Kolmannessa oltiin jo niskan päällä ja voitto tuli”, Aarnio jatkoi.

Välierissä Aarnio ja Heino kohtaavat nelinpelissä toiseksi sijoitetun parin Akseli Danskanen/ Julius von Pfaler: ”Puolivälierävastus oli todella kova, mutta sitä en vielä tiedä miten pahoja muut on. Tavoitteena on mennä finaaliin ja voittaa siellä.”

Miesten nelinpelin välieriin jatkavat myös Iiro Nokkala/ Jere Övermark ja Jesse Lehtimäki/ Valtteri Nieminen.

Miesten nelinpelin puolivälierien tulokset:

Iiro Nokkala, KouSS, / Jere Övermark, ESB, – Keijo Junnonaho / Miikka Väisänen, SaSu, 21-18, 21-17.
Jesse Lehtimäki / Valtteri Nieminen (3/4), Clear, – Jussi Metsomäki / Iiro Suomalainen, DRIVE, 21-12, 21-9.
Henri Aarnio, ÖIF, / Iikka Heino, ESB, – Oskari Larkimo / Tuomas Nuorteva (3/4), HBC, 19-21, 22-20, 21-15.
Akseli Danskanen / Julius von Pfaler (2), TS, – Arto Lahtinen / Miika Lahtinen, ESB, 21-18, 21-18.

Naisten nelinpelin puolivälierät

Naisten nelinpelissä ykkössijoitettu pari Mathilda Lindholm/ Jenny Nyström jatkaa odotetusti seuraavalle kierrokselle. He voittivat puolivälierässään kaksinpelissä yllättäneen Tuuli Härkösen ja parinsa Anna Paavolan pistein 21–12, 21-9.

Jenny Nyström ja Mathilda Lindholms_SM16_Sami
Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström

”Peli meni niin kuin pitikin. Syöttötilanne toimi hyvin eikä tullut mitään turhia virheitä”, Nyström summasi ottelun jälkeen. Seuraavaksi Lindholm ja Nyström kohtaavat parin Maija Krzywacki/ Johanna Luostarinen.

Kakkossijoitetut Sonja Pekkola ja Sanni Rautala jatkavat niin ikään välieriin. He voittivat puolivälierässä parin Riina Mäkelä/ Mari Mikkonen pistein 21–12, 21–11.

”Tämä ei ollut mikään huippupeli, mutta perus ruutinisuoritus ja se riitti jatkoon”, Pekkola kertasi

Iltapäivän välierässä Pekkolaa ja Rautalaa vastaan asettuvat Noora Ahola/ Linnea Vainula.

Naisten nelinpelin puolivälierien tulokset:

Mathilda Lindholm / Jenny Nyström (1), HBC, – Tuuli Härkönen / Anna Paavola, TS, 21-12, 21-9.
Maija Krzywacki / Johanna Luostarinen, ÖIF, – Pihla Lindberg, ParBa, / Inalotta Suutarinen (3/4), ESB, 19-21, 22-20, 21-18.

Noora Ahola / Linnea Vainula (3/4), ÖIF, – Elina Niiranen / Annmarie Oksa, ÖIF, 21-15, 21-10.
Sonja Pekkola, TS, / Sanni Rautala (2), ÖIF, – Riina Mäkelä, Clear, / Mari Mikkonen, ÖIF, 21-12, 21-11

Sekanelinpelin puolivälierät

Myös sekanelinpelissä ennakkoon sijoitetut parit olivat vahvoja ja pelasivat itsensä välieriin. Ykkössijoitetut Henri Aarnio/ Jenny Nyström voittivat Iiro Nokkalan ja Linnea Vainulan 21–14, 21–13.

”Tuli muutamia turhia pieniä virheitä, mutta muuten peli sujui hyvin”, Nyström kommentoi. Nyström ja Aarnio ovat sekanelinpelin hallitsevat suomenmestarit, joiden tavoitteena on myös tänä vuonna nousta sekanelinpelin korkeimmalle korokkeelle.

Ehkäpä kovimmat haastajat ovat kakkossijoitetut Anton Kaisti/ Mathilda Lindholm. Tänään he kaatoivat puolivälierissä parin Tuomas Nuorteva/ Sanni Rautala. Ensimmäinen erä meni kakkossijoitetuille lukemin 21–13 ja toinen 21–16.

Sekanelinpelin välierissä Aarnio ja Nyström kohtaavat parin Petri Hautala/Noora Ahola ja Kaisti ja Lindholm parin Akseli Danskanen/Anna Paavola.

Sekanelinpelin puolivälierien tulokset:

Henri Aarnio, ÖIF, / Jenny Nyström (1), HBC, – Iiro Nokkala, KouSS, / Linnea Vainula, ÖIF, 21-14, 21-13.
Petri Hautala, ESB, / Noora Ahola (3/4), ÖIF, – Julius von Pfaler / Tuuli Härkönen, TS, 21-18, 21-19.
Akseli Danskanen / Anna Paavola, TS, – Heikki Kontro / Heini Ihalainen, DRIVE, 21-13 20-22, 21-17.
Anton Kaisti / Mathilda Lindholm (2), HBC, – Tuomas Nuorteva, HBC, / Sanni Rautala, ÖIF, 21-13, 21-16.

Lauantain puolivälierien tulokset löytyvät Tournamentsoftwaren sivuilta täältä

SM-kisasivut: https://sm.sulkapallo.fi/

Katso pelaajien haastatteluita SM-kisoista (Haastattelut Heo Media)

Katso Sami Lievosen lauantain kuvia SM-kisoista täältä

Välierät alkavat Vantaan Energia-areenalla klo 16.00. Ensimmäiseksi kohtaavat Anton KaistiEetu Heino ja Henri Aarnio/Jenny NyströmPetri Hautala/ Noora Ahola.

Kuvat: Sami Lievonen

Yhteistyössä