SM-finalistit selvillä – hienoisia yllätyspareja ja varmaa suorittamista

Sulkapallon Suomen mestaruuden finaalipaikat ratkottiin lauantai-iltana Vantaan Energia Areenalla hienoisten yllätysten saattelemana kun kaksinpelin juuri lopettanut Ville Lång lunasti itselleen finaalipaikan miesten nelinpelissä parinsa Pekka Ryhäsen kanssa. Muissa otteluissa yllätysfinalisteja löytyi naisten nelinpelistä, jossa pari Noora Virta ja Riikka Sinkko pelasivat itsensä finaaliin sijoittamattomina pelaajina. Naisten kaksinpelissä ei suuria yllätyksiä nähty ja Suomen mestaruudesta taistelevat odotetusti Nanna Vainio ja Airi Mikkelä.  Luvassa tosin on tiukka ottelu koska molemmat naiset ovat huippukunnossa ja kultamitali on vain yhden pelin päässä. Miesten kaksinpelin finalistipariksi välierien jälkeen saatiin viime vuoden Suomen mestari Kalle Koljonen ja häntä vastaan asettuu Kasper Lehikoinen.

Miesten kaksinpelissä nähtiin tiukkaa vääntöä

Ensimmäisessä välierässä Eetu Heino (ESB) raatoi pitkän kolmieräisen ottelun Kasper Lehikoista (BC Blue) vastaan. Flunssan kanssa koko kisaviikonlopun taistelleen Heinon peli oli vakuuttavaa ja hän veikin ensimmäisen erän pistein 11-21. Toisessa erässä Lehikoisen peli asettui uomiinsa ja pallorallit pitkittyivät entisestään, erä lukemin 21-15 Lehikoiselle. Kolmas erä oli tahtojen taistoa, tällä kertaa ottelu  päättyi lopulta Lehikoisen voittoon lukemin 21-17.  ”Aina jos Eetun haluaa voittaa täytyy pelata todella hyvin. Tämä on enemmänkin henkinen voitto, peli oli molemmilla todella ailahtelevaa. Pallo kerrallaan kohti finaalia, tästä eteenpäin kaikki on plussaa, katsotaan miten käy” –Lehikoinen summaa pelinsä.

Toisessa välierässä pelikentälle asettuivat Kalle Koljonen (ESB) ja Iikka Heino (ESB). Vuoden 2016 Suomen Mestari pelasi vakuuttavaa sulkapalloa eikä antanut Heinolle mitään aseita voittoon. Varmuudella ja taidolla pelannut Koljonen siirtyy kohti finaalia tavoittelemaan toista Suomen mestaruuttaan vakuuttavin lukemin 21-13, 21-14.

Sulkapallon SM 2017 – Kasper Lehikoinen

Naisten kaksinpeleissä ei suuria yllätyksiä finalisteissa

Vuoden 2013 Suomen mestari Sonja Pekkola (TS) aloitti ottelun vakuuttavasti ja haastoi Nanna Vainion (ESB) tiukkaan ensimmäiseen erään. Erä päättyi kuitenkin Nannan voittoon 21-17. Toisessa erässä Nannan varmuus toi kuusinkertaiselle Suomen mestarille jälleen kerran finaalipaikan lukemin 21-5. ”Ei tuo finaali enää jännitä niin paljon kuin aiemmin, hyvällä ja rennolla otteella lähden pelaamaan” Vainio toteaa huomisesta koitoksestaan.

Toisessa välieräottelussa finaalipaikasta mittelivät Airi Mikkelä (ÖIF) ja Elina Niiranen (ÖIF). Myös tässä välieräpelissä Elina antoi tiukkaa vastusta ensimmäisessä erässä ja erä kääntyi vaivoin Mikkelälle lukemin 21-16. Toisessa erässä Airin varmuus ja rutiini löivät läpi ja erä päättyi lukemin 21-1. Finaalissa kohtaavat siis Airi Mikkelä ja Nanna Vainio.

Elina Niiranen

Miesten nelinpelissä kokemus toi yllätysparille finaalipaikan

Välieräottelut aloitettiin miesten nelinpelillä jossa 3/4 sijoitetut Kalle Koljonen (ESB) ja Julius Von Pfraler (TS) kohtasivat sijoittamattoman, mutta kokeneen, Ville Långin (ÖIF)  ja Pekka Ryhäsen (Vipsu).  Kutkuttavan jännittävässä pelissä lukemat näyttivät kahden erän jälkeen voitollisilta Långille ja Ryhäselle, ja pari jatkaa kohti SM-finaalia.  ”Hitusen paremmalla pelillä ja hyvällä fiiliksellä lähdetään kohti finaalia. Nuorrutaan silmissä” -pari totesi pelin jälkeen.

Toisessa välierässä kisan ykkössijoitetut Henri Aarnio (ÖIF) ja Iikka Heino (ESB) kohtasivat 3/4 sijoitetun parin Mika Köngäksen (ESB) ja Arto Lahtisen (ESB). Ottelusta tuli oikea kunnon mittelö ja se venyi 44 minuutin pituiseksi. Iskulyöntejä ottelussa ei säästelty ja lastut lentelivät lattialla kun miehet hakivat pallon toisensa perään. Ensimmäinen erä meni Köngäkselle ja Lahtiselle lukemin 19-21, mutta toisessa erässä Heino ja Aarnio kasasivat rivinsä ja veivät erän selvästi 21-13. Viimeisessä, ratkaisevassa erässä Heino ja Aarnio takoivat pallon lattiaan 21-14 lukemin. Pari kohtaa siis finaalissa kokemusta uhkuvan Långin ja Ryhäsen.


Naisten nelinpeleissä sijoittamattomat Noora Virta ja Riikka Sinkko finaaliin

Ykkössijoitetut Jenny Nyström (HBC) ja Sonja Pekkola (TS) kohtasivat välierissä 3/4 sijoitetun parin Hanna Karkaus (ÖIF) ja Johanna Luostarinen (Drive).  Nyström ja Pekkola pelasivat pelin kylmän rauhallisesti kahdessa erässä läpi ja varmistivat näin paikkansa naisten nelinpelin finaalissa.

Toisessa välierässä vastakkain asettuivat Heini Ihalainen (Drive) ja Salla Urpela (Drive) ja Riikka Sinkko (ESB) ja Noora Virta (ÖIF), molemmat parit olivat raivanneet tiensä välierään sijoittamattomana parina. Kolmieräinen peli oli täynnä tahtoa ja taktiikkaa. ”Ensimmäinen erä tuli aika helposti meille, toisessa erässä hieman oma peli taas herpaantui. Huomiseen peliin lähdetään ”salaisella” taktiikalla ja vastustajaa saattaa hämätä se että puhumme saksaa kentällä” -pari virnistää.  Katso Riikan ja Nooran tunnelmat pelin jälkeen tästä.

Sekanelinpelissä sijoitetut parit odotetusti finaaliin

Sekanelinpelin toinen finaalipari löytyi jo 20 minuutin pelin jälkeen kun ykkössijoitetut Anton Kaisti (HBC) ja Jenny Nyström (HBC) kohtasivat Ville Långin (ÖIF) ja Riikka Sinkon (ESB). Vakuuttavaa tulosta kansainvälisillä kentillä tehneet Kaisti ja Nyström pelasivat itsensä suoraan finaaliin kahdessa erässä lukemin 21-11, 21-8.

Toisessa välieräottelussa vastakkain asettuivat  Julius Von Pfaler (TS) ja Tuuli Härkönen (TS) ja kakkossijoitetut Tuomas Nuortevan (HBC) ja Sonja Pekkolan (TS). Ensimmäisestä erässä  muodostui tiukka ja se kääntyi vaivoin Nuortevalle ja Pekkolalle lukemin 21-17. Toisessa erässä  Nuortevan ja Pekkolan varmat ja vahvat lyönnit löysivät lattian entistä varmemmin, finaalipaikka lunastettiin pistein 21-7.
”Peli on kulkenut hyvin tähän asti. Finaalivastus on ihan voitettavissa mutta hyvää peliä pitää pelata” -pari summaa.
Kaikki välierätulokset löydät täältä.

Katso Youtubesta kaikki päivän haastattelut ja ota selvää millä taktiikalla kukakin lähtee huomiseen finaalipäivään.
Youtube Sulkapalloliitto

Huomenna ratkaistaan sulkapallon Suomen mestaruudet Vantaan Energia Areenalla.
Juuri ennen pelejä julkaistaan uudet nimitykset suomen sulkapallon Hall of Fameen klo 10.50.
Loppuottelut alkavat kello 11.00. Tervetuloa mukaan jännittämään ja kannustamaan suosikkipelaajasi voittoon!

Pelijärjestys klo 11.00 alkaen:
1. XD                   Anton Kaisti /Jenny Nyström – Tuomas Nuorteva/Sonja Pekkola
2. WS                  Airi Mikkelä – Nanna Vainio
3. MS                  Kasper Lehikoinen – Kalle Koljonen
4. WD                 Jenny Nyström/Sonja Pekkola -Riikka Sinkko/Noora Virta
5. MD                 Henri Aarnio/Iikka Heino – Ville Lång/Pekka Ryhänen

Yhteistyössä