Tässä ovat Suomen mestarit vuosimallia 2017!

Tänään sunnuntaina 5.2. ratkottiin Vantaan Energia Areenalla sulkapallon Suomenmestarit 2017. 

Finaalipeleissä nähtiin jälleen huikeita otteluita ja periksiantamatonta taistelua. Tunnelma hallilla oli käsin kosketeltava.

Miesten kaksinpelissä saatiin yllätysvoittaja, kun hurjan flown saavuttanut, sijalle 3/4 sijoitettu, Kasper Lehikoinen kaatoi hallitsevan mestarin Kalle Koljosen tiukan taistelun jälkeen. Naisten kaksinpelin voiton tasaisen tahtojen taiston jälkeen nappasi Airi Mikkelä, joka kaatoi niin ikään hallitsevan mestarin Nanna Vainion kolme erää kestäneessä upeassa mittelyssä.

Naisten nelinpelissä voittoon pelasivat ennakkosuosikit Jenny Nyström ja Sonja Pekkola. Miesten nelinpelissä hurjan trillerin jälkeen voittajiksi itsensä ottelivat Ville Lång ja Pekka Ryhänen, jättäen hallitsevat mestarit Henri Aarnion ja Ilkka Heinon hopealle.

Sekanelinpelin voiton ottivat odotetusti taidokkaasti yhteen pelanneet Jenny Nyström ja Anton Kaisti.

 

Miesten kaksinpelin finaali

Miesten kaksinpelin finaalissa nähtiin hallitsevaa mestaria Kalle Koljosta vastaan pienoinen yllättäjä Kasper Lehikoinen, joka pudotti eilen ykkössijoitetun Eetu Heinon välierissä. Miesten kaksinpeli olikin ainut pelimuodoista, jossa kisojen ykkössijoitettua ei nähty finaalissa. Lehikoisen peli käynnistyi ensimmäisessä erässä verkkaisesti ja Koljonen oli alussa vahvempi. Lehikoinen haastoi kuitenkin ennakkoluulottomasti ja kiri eron kiinni ottaen tärkeitä pisteitä. Lehikoisen painostus puri ja ensimmäinen erä päättyi lopulta hänen edukseen 22-20.

Lehikoisen hyvä flow jatkui myös toisen erän alussa, mutta Koljonen piti pintansa eikä päästänyt Lehikoista niskan päälle. Pelaajat ottivat pisteitä vuoron perään ja vääntö oli todella tiukkaa. Pallorallit venyivät ajoittain todella pitkiksi. Lopulta Koljonen joutui taipumaan hienon taistelun jälkeen. Lehikoinen oli todella kovassa iskussa ja onnistui nappaamaan myös toisen erän ja samalla ensimmäisen miesten kaksinpelin mestaruutensa numeroin 21-18.

 

 

Naisten kaksinpelin finaali

Naisten kaksinpelin finaaliasetelmat olivat odotetut, mutta sitäkin mielenkiintoisemmat. Vastakkain asettuivat kisojen ykkösijoitettu Airi Mikkelä ja hallitseva naisten Suomen mestari ja Rion olympialaisissakin Suomea edustanut Nanna Vainio. Ottelusta odotettiin alun perinkin tasaista tahtojen taistelua, jossa peli voi kääntyä kummalle tahansa. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin pitkiä palloralleja. Vainio oli aluksi hieman niskan päällä, mutta erän edetessä Mikkelä paransi otettaan tuoden pelin tasoihin. Vainio puristi kuitenkin ensimmäisen erän voiton niukasti 21-18.

Toisessa erässä Mikkelä aloitti terävästi, vaikka pisteiden osalta oli todella tasaista. Jokaisesta pisteestä taisteltiin loppuun asti. Mikkelän onnistui ottaa muutamia tärkeitä pisteitä ja horjuttaa Vainion vahvaa pelaamista. Erä meni lopulta Mikkelän nimiin 21-12, mikä tiesi ottelun venymistä ratkaisevaan kolmanteen erään. Kolmannessa erässä vauhti vaan kiihtyi. Vainion valtakausi katkesi lopulta Mikkelän ollessa tällä kertaa vahvempi. Ratkaiseva erä lopulta upeasti Mikkelän voitoksi 21-15.

 

 

Miesten nelinpelin finaali

Miesten nelinpelissä nähtiin kutkuttava ottelu, kun mestaruuttaa puolustamaan lähteneet Henri Aarnio ja Ilkka Heino saivat vastaansa juuri ammattilaisuransa lopettaneen sulkapallokonkarin Ville Långin yhdessä Pekka Ryhäsen kanssa. Ottaisiko Lång vielä yhden Suomen mestaruuden nimiinsä? Tässä ottelussa finaalikentällä nähtiin todellinen ”kokemus vastaan nuoruus” -taisto. Ensimmäinen erä oli tasaväkistä ja niin virheitä kuin onnistumisiakin tuli molemmin puolin verkkoa. Kumpikin pari johti vuorollaan ja sekä pelitempo että tunnelma pysyivät korkealla koko ajan. Ensimmäinen erä hiuksen hienosti Långille ja Ryhäselle 22-20.

Toinen erä alkoi heti pitkillä palloralleilla ja pisteistä kamppailtiin viimeiseen asti. Kumpikin pari nappaili pisteitä vuoron perään ja yleisö sai seurata todella viihdyttävää peliä. Puolivälin jälkeen Aarnio ja Heino sortuivat muutamiin helppoihin virheisiin, joiden myötä Lång ja Ryhänen saivat hetkeksi pienen etumatkan. Etumatkaa ei kuitenkaan kestänyt kauaa vaan pian nuoret tasoittivat taas erän. Tänään kokemus oli kuitenkin valttia ja Lång ja Ryhänen onnistuivat täpärästi voittamaan myös toisen erän numeroin 21-19 ja samalla pokkasivat miesten nelinpelin mestaruuden.

 

 

Naisten nelinpelin finaali

Naisten nelinpelissä Jenny Nyström lähti pelaamaan jo päivän toista SM-finaaliaan nyt parinaan Sonja Pekkola. Vastaansa pari sai yllättäjäparin Riikka Sinkko/Noora Virta. Ensimmäisessä erässä Sinkko ja Virta laittoivat hyvin vastaan, mutta Nyström ja Pekkola olivat kivenkovia ja ensimmäinen erä meni heille suvereenisti 21-9. Toinen erä noudatteli pitkälti samoja linjoja kuin ensimmäinenkin. Sinkko ja Virta haastoivat aktiivisesti, mutta ennakkosuosikkien ote ei herpaantunut. Toinen erä päättyi lukemiin 21-12 ykkössijoitettujen hyväksi ja näin pari varmisti itselleen nelinpelin kirkkaimman mitalin. Samalla Nyströmistä tuli tuplakultamitalisti ja Pekkolan päivän mitalisaldo nousi yhteen kultaan ja yhteen hopeaan.

 

 

Sekanelinpelin finaali

Sekanelinpelin finaalissa nähtiin kansainvälisillä kentillä hyviä tuloksia niittäneet Jenny Nyström ja Anton Kaisti vastassaan Sonja Pekkola ja Tuomas Nuorteva. Pelin alussa oli jännitystä havaittavissa puolin ja toisin ja molemmat parit sortuivat helppoihin virheisiin. Muutamia hyviä pallorallejakin kyllä nähtiin. Ensimmäinen erä meni kuitenkin lopulta selkeästi Nyströmille ja Kaistille 21-13. Toisen erän myötä otteet paranivat ja puoleen väliin edettiin todella tasaisesti. Nyström ja Kaisti olivat kuitenki terävämpiä eikä Pekkolalla ja Nuortevalla ollut eväitä kaksikon voittamiseen. Toinen erä ratkaisi kirkkaimman mitalin Nyströmille ja Kaistille luvuin 21-14.

 

Kaikki tulokset sulkapallon SM-kisoista täältä.

Kuvat: Joonas Puhakka

Yhteistyössä