SM-kisat huipentuvat – tässä tulevat finalistit!

Jos osallistujien perusteella arvioi huomista kisapäivää, luvassa on täyttä timanttia. 

Semifinaalit saatiin päätökseen Vantaan Energia areenalla lauantai-iltana. Illan yllättävin tulos oli kisan ykkössijoitetun nelinpeliparin putoaminen finaalista. Maija Krzywacki ja Inalotta Suutarinen peittosivat Jenny Nyströmin ja Mathilda Lindholmin kolmieräisen kamppailun jälkeen lukemin 10-21 21-18 21-18.

-Ensimmäisen erän jälkeen parannettiin vähän omaa peliä ja ruvettiin vähän aktiivisemmiksi. Piti vaan koko ajan pitää oma fokus ja kattoa ne paikat, eikä vetää vaan täysiä, vaikka vähän hermoiltiinkin siinä. Finaaliin valmistaudutaan rauhottumalla tämä ilta. Koitetaan nukkua hyvin, he miettivät pelin jälkeen.

Maija ja Inalotta kohtaavat huomisessa finaalissa Sonja Pekkolan ja Airi Mikkelän, jotka pudottivat Tuuli Härkösen ja Elina Niirasen jatkosta erin 21-12 1-15.

Kalle Koljonen peittosi semifinaalissa viime vuoden finaalivastuksensa Henri Aarnion.

-Ekan erän alku oli molemmilta hermoilua, tuli tosi lyhyitä palloja, se sopii mulle ehkä enemmän. Toka erä alkoi mulla paremmin, sain kontrolloitua palloja enemmän ja hyökkäys toimi, mutta sitten tossa lopussa Hexu sai rikottua mun rytmiä, enkä päässyt hyökkäämään tehokkaasti, Kalle Koljonen summasi.

Kalle Koljonen kohtaa huomisessa finaalissa Eetu Heinon, joka peittosi semifinaalissa pikkuveljensä Iikka Heinon.

-Pelin alku oli hankala. Tiesin, että Iikka on paha, se oli mulle henkisesti vaikea pelata. Muutin vähän pelitaktiikkaa, lopetin lähelle lyömisen. Päätin, että ainoastaan silloin, jos mä olen todella hyvässä paikassa mä lyön siihen lähelle. Iikka pääsi siihen niin ylös, että olin koko ajan jäljessä. En pystynyt juuri yhtään aavistamaan, hän saattoi lähettää mut ihan mihin vaan. Kerran juoksin ihan vääräänkin suuntaan. Tokassa erässä Iikka alkoi lyömään enemmän takakentälle, mulla onnistui lyönnit sitten sieltä aika hyvin. Veljeä vastaan pelaaminen oli vielä vähän vaikeampaa, kuin olin etukäteen kuvitellut, Eetu Heino kommentoi.

Anton Kaisti ja Inalotta Suutarinen voittivat semifinaalissa Julius von Pfalerin ja Tuuli Härkösen.

-Vaikeuksia oli, olin yllättävän loppu edellisestä pelistä. Onneksi tuli voitto, yritetään huomenna pelata vähän paremmin, Inalotta Suutarinen kommentoi.

-Alkuun pelattiin liian kovaa, mutta kun rauhotettiin peliä, niin kyllä se sitten toimi, Anton Kaisti kertoi.

Anton Kaisti eteni finaaliin myös miesten nelinpelissä parinaan Oskari Larkimo. Jesper von Hertzen ja Mika Köngäs kaatuivat erin 21-16 21-16.

-Molempien erien aluissa tehtiin virheitä. Erän edetessä oltiin kuitenkin varmempia, Oskari Larkimo kommentoi.

Kaisti ja Larkimo saavat finaalissa vastaansa Ville Långin ja Pekka Ryhäsen, jotka onnistuivat tänään pudottamaan Miika Lahtisen ja Jere Övermarkin.

-Ehkä me ollaan vähän enemmän pelattu noita tiukan paikan pelejä. Pojat siinä sitten aika lailla hermoli sellaisia aika helppoja virheitä. Niihin aika pitkälti ratkesi sitten, Ville Lång kommentoi.

Naisten kaksinpelin finaalissa nähdään huomenna odotetusti Airi Mikkelä ja Getter Saar. He molemmat voittivat vastustajansa tänään selvin numeroin. Airi Mikkelä päivitti Hanna Karkauksen 21-8 21-6 ja Getter Saar Nella Siilasmaan 21-15 21-10.

Illan viimeinen semifinaali oli sekanelinpeliä, jossa Oskari Larkimo ja Sonja Pekkola pelasivat Iikka Heinoa ja Jenny Nyströmiä vastaan. Ottelussa nähtiin kolme erää, joista kaksi viimeistä Heino ja Nyström veivät vahvasti omiin nimiinsä.

-Hävityn ensimmäisen erän jälkeen muutimme taktiikkaa. Aika monipuolisesti yritettiin syöttää ja saatiin palloa enemmän verkolle, eikä nostettu turhia, Iikka Heino kertoi.

Jenny ja Iikka kohtaavat huomenna finaalissa kisan ykkössijoitetun mixtiparin Anton Kaistin ja Inalotta Suutarisen.

-Treeneissä ollaan pelattu paljon heitä vastaan, tuttu pari. Se kellä on parempi päivä, niin se voittaa, Jenny Nyström päätti.

Kaikki ottelut ja tulokset

Finaalit alkavat huomenna klo 11 ja ottelujärjestys on seuraava

 

Lisää Jere Kokon huikeita kuvia löydät täältä, kuvat päivittyvät illan aikana. Ne ovat vapaasti käytettävissä, kun muistat mainita kuvaajan nimen. 

Yhteistyössä