SM-kisojen avauspäivä tarjosi huikeita otteluita

Kaikki Tokyo Team ja maajoukkuepelaajat etenivät odotetusti puolivälieriin.

Iikka Heino onnistui pudottamaan legendaarisen Ville Långin jatkosta kolmieräisen taistelun päätteeksi.

-Se oli todella vaikea peli. Sain sen kasattua, mutta en hirveen tyytyväinen siihen ole. Mun on pakko parantaa tästä päivästä. Tykkään pelata tässä hallissa ja kotiyleisön edessä. Täällä on aina paljon tuttuja katsomassa, Iikka Heino kommentoi.

Iikka Heino kohtaa huomisessa puolivälierässä Joonas Korhosen.

Seitsemän matsia kisojen avauspäivänä tahkonnut Ville Lång eteni myös puolivälieriin parinsa Pekka Ryhäsen kanssa. Kaksikko kohtaa huomenna hallitsevat miesten nelinpelin Suomen mestarit Iikka Heinon ja Henri Aarnion.

Energia Areenalla nähtiin myös harvinaista herkkua, kun miesten nelinpelin karsinnasta pääkisaan ponkaisi All stars -henkinen nelinpelipari Kalle Koljonen ja Eetu Heino. Kaksikko onnistui kaatamaan kolme paria, ennen huippujännittävää ottelua Anton Kaistia ja Oskari Larkimoa vastaan. Kolmieräisen taistelun päätteeksi nelinpelikokemus voitti ja Larkimo ja Kaisti poistuivat kentältä voittajina.

-Nyt kun me toi hoidettiin, niin kyllä me viedään tää koko kisa, Anton Kaisti lupaili.

-Kaksi kovaa singelipelaajaa on aina paha tuplassa. Jännittäminen tuo myös oman mausteensa peliin, Oskari Larkimo kertoi.

Naisten kaksinpelissä, nelinpelissä ja sekanelinpelissä ei nähty isoja yllätyksiä. Jatkoon etenivät jo ennakkoon kovaksi arvioidut parit. Airi Mikkelä ja Sonja Pekkola pelasivat ensimmäisen nelinpelinsä yhdessä.

-Keskityimme taktisten kuvioiden harjoittelemiseen, vastukset tulevat tästä kovenemaan, he kommentoivat ensimmäisen kierroksen helpohkon voiton jälkeen.

Ykkössijoitetut Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm voittivat Jannica Monnbergin ja Julia Salosen huikean kamppailun päätteeksi jatkopisteillä 25-23 23-21.

Puolivälieriin eteni myös virolainen Getter Saar, joka pelaa ensimmäisiä Suomen mestaruuskisojaan.

-Julia Salonen ei ollut mikään helppo vastus ensimmäiselle kierrokselle. Huomiseen valmistaudun ihan hyvillä fiiliksillä. Minulla ei ole mitään hävittävää, kun kumminkin on ekat Suomen mestaruuskisat niin peli kerrallaan ja piste kerrallaan katson, miten pitkälle pääsen, hän mietti.

Sekanelinpelin ykkösijoitetut Inalotta Suutarinen ja Anton Kaisti ottivat vakuuttavan voiton Juha Honkasesta ja Riikka Sinkosta erin 21-11 21-9.

Katso kaikki ottelut ja tulokset tästä

Huomisen otteluohjelman näet tästä.

Puolivälierät alkavat klo 10 ja välierät klo 16.

Yhteistyössä