SM-finaaleista ei puuttunut dramatiikkaa – voittajat ovat tässä

Vuoden 2019 SM-kisat on saatu päätökseen. 

Takana on tunteikas SM-kisojen finaalipäivä. Väkeä oli saapunut sankoin joukoin Vantaan Energia areenalle, kun kilpailu kirkkaimmista mitaleista huipentui loppuotteluihin.

Ensimmäisenä pelattu naisten kaksinpelin finaali sinetöi Airi Mikkelän neljännen naisten kaksinpelin kullan. Peli Getter Saarta vastaan päättyi lukemin 21-14 21-12.

-Getter oli todella tuttu vastustaja, olemme pelanneet lähes päivittäin yhdessä. Tiesin aika hyvin, miten kannattaa lähteä pelaamaan. Takakentän kautta lähdin pelaamaan, sieltä tuli lyhyitä nostoja, joista pääsin hyökkäämään. Olen nykyään onnellinen kentän ulkopuolella ja se näkyy myös kentällä, että on kaverit ja perhe lähempänä. Pääsee useammin viettämään niiden kanssa aikaa, niin on paljon helpompi olla, hän kommentoi.

Toisena finaalipelinä nähtiin miesten nelinpelin ottelu, jossa Pekka Ryhänen ja Ville Lång kohtasivat Anton Kaistin ja Oskari Larkimon. Ensimmäinen erä oli täyttä tykitystä, voitto kuitenkin HBC:n voimakaksikolle 22-20. Toisessa erässä lukemat vielä selvemmin Larkimolle ja Kaistille, lopputulos 21-15. Tämä on Anton Kaistin ja Oskari Larkimon ensimmäinen Suomen mestaruus miesten nelinpelissä. Anton Kaistilla on seitsemän mestaruutta sekanelinpelissä ja yksi miesten kaksinpelissä. Ensimmäistä kautta yhdessä pelaavat miehet kertoivat tulevaisuuden tavoitteensa humoristiseen tyyliin.

-Tavoitteemme parina on pysyä ystävinä huonojenkin pelien jälkeen, Oskari Larkimo totesi ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Naisten kaksinpelissä kohtasivat Sonja Pekkola ja Airi Mikkelä sekä Inalotta Suutarinen ja Maija Krzywacki. Airi ja Sonja voittivat pelin suoraan kahdessa erässä 21-19 21-12.

-Taktiikka oli pelata ympäri kenttää, hyvällä tempolla. Lyödä fiksusti, käyttää paljon keskustaa, Sonja Pekkola kertoi.

-Sonja tietää niin paljon nelinpelistä, että valmistautuminen meni vähän niin, että Sonja sanoi, että tehdään näin ja vastasin, että okei mä yritän. Tosi kiva oli pelata kyllä, Airi Mikkelä sanoi.

Miesten kaksinpelissä kohtasivat Tokyo Team -pelaajat Eetu Heino ja Kalle Koljonen. Kaksieräisen titaanien taistelun päätteeksi kentällä oli yksi voittaja ja se oli Eetu Heino. Uransa ensimmäisen kaksinpelin kullan voittanut Heino tuuletti raivokkaasti ottelun jälkeen.

-Yhdessä treenaaminen toi haasteita finaalipeliin. Todella vaikea oli saada palloa jäämään. Pitää olla tosi kärsivällinen, toinen tietää tasan tarkkaan mitä toinen haluu lyödä, Eetu Heino kommentoi.

Illan viimeinen finaali päättyi dramaattisesti. Sekanelinpelin ensimmäisen erän supertiukan väännön jälkeen tilanne oli Anton Kaistille ja Inalotta Suutariselle 25-23. Toisessa erässä Iikka Heino ja Jenny Nyström johtivat 6-5, kun Anton Kaisti loukkaantui ja hän joutui vetäytymään pelistä. Mestareiksi kruunattiin näin Nyström ja Heino. Kyseessä on Jenny Nyströmin kahdeksas sekanelinpelin mestaruus, Iikka Heinolle mestaruus on tässä pelimuodossa ensimmäinen.

-Eri vastustajia vastaan meillä oli kisan aikana eri taktiikat. Varsinkin tässä finaalissa pelasimme hyvin. Todella harmi, ettemme voineet omin voimin voittaa. Koko kisa pelattiin hyvin, parina toimii, Jenny Nyström kommentoi.

Kaikki ottelut ja tulokset

Kuvat Jere Kokko

Yhteistyössä