SM-kisojen miesten nelinpeliin uusi kiertopalkinto

Tämän vuoden mestarit Anton Kaisti ja Oskari Larkimo ovat ensimmäinen miesten nelinpelipari, joka sai Mårten Segercrantzin muistopalkinnon.

Nyt pelatut kisat olivat ensimmäiset SM-kisat yli 60 vuoteen, joissa Mårten ”Mårttu” Segercrantz ei ollut läsnä. Näiden 60 vuoden aikana hän oli mukana pelaajana, valmentajana, maajoukkuevalmentajana ja viimeisten vuosien aikana avustajana kisoissa. Viime vuonna näimme täällä, kun Mårttu valittiin sulkapallon Hall of Fameen.
Mårttu poistui keskuudestamme viime lokakuussa pitkäaikaisen sairauden päätteeksi.
Mårttu oli varsinkin nelinpelien taituri, voittaen 13 suomenmestaruutta nelin- ja sekanelinpelissä. HBC:ssä hän välitti seuraaville sukupolville nelinpelin kulttuurin jonka hän itse oli omaksunut 50- ja 60-luvulla Lasse Palménilta ja tämän aikalaisilta. Hän ojensi nuoremmilleen viestikapulan, josta ei kuitenkaan itse helposti päästänyt irti, vaan osoitti loppuun saakka intohimoa ja määrätietoisuutta rakastamaansa lajia kohtaan.
HBC on halunnut kunnioittaa Mårtun muistoa sekä hänen tekemäänsä työtä nelinpelien puolesta lahjoittamalla miesten nelinpeliin Suomen mestareiden ikuisesti kiertävän muistopalkinnon. Tämä hopeasta ja tammesta luotu viestikapula ojennettiin ensimmäisen kerran mestaruusparille viime viikonloppuna, kun HBC:n Anton Kaisti ja Oskari Larkimo voittivat mestaruuden. HBC toivoo, että se muistuttaa meitä siitä elämäntyöstä, jota keskuudestamme poistuneet ovat aiemmin tehneet lajimme eteen.
Yhteistyössä