Spekulaatiostudio by Rajasärkkä – Kaksinpelit

Miesten kaksinpeli, alkaen to klo 18.30

Miesten kaksinpeli käynnistyy jo torstai-iltana ensimmäisellä kierroksella. Ennakkosuosikkeina kisaan lähtevät olympiapaikasta kovaa kisaavat Kalle Koljonen ja Eetu Heino.

Karsinnasta tulee peräti seitsemän pelaajaa, joitten joukossa todennäköisesti Ville Lång (Q5) ja Anton Kaisti (Q6). Ensimmäisen kierroksen tärpit:

 • to 18.30 Q6 (Anton Kaisti) – Joonas Korhonen [3/4]

Heti kärkeen huippupeli! Antonilla on ehkä Suomen monipuolisin lyöntivalikoima varsinkin nopeissa tilanteissa, mutta riittääkö liike? Joonaksella puolestaan on taitoa riittävästi vastaamaan Antonin haasteeseen, mutta hänellä on ollut usein kisatilanteissa vaikeuksia saada parastaan esiin. Tarkkaile, miten Joonas onnistuu Antonin liikuttamisessa, vai pääseekö Anton dominoimaan ja määräämään pelin kulkua? Vaikeaa sanoa, mutta veikkaan, että sisäisen Zeninsä löytänyt Joonas vie trillerin kolmannen erän jatkopalloilla.

 • to 20.30 Q5 (Ville Lång) – Q4 (Eemi Seppälä/Eliel Melleri)

Arpa oli suosiollinen vanhalle mestarille ja heitti ensimmäiselle kierrokselle vastaan toisen karsijan. Ville todennäköisesti jatkaa tästä vielä eteenpäin, mutta kannattaa tarkkailla, miten kevyeltä jalkojen liike näyttää – riittääkö se vielä seuraavalla kierroksella, kun vastus jälleen kovenee?

 • sijoitettujen avauspelit

Muut 1. kierroksen ottelut näyttävät etukäteen katsottuna selviltä. Kannattaa tarkkailla, miten sijoitetut pelaajat avaavat. Onko kunto sijoituksen arvoinen?

Perjantaina ohjelmassa on kaksi kierrosta, klo 12.40 ja 19.20 alkaen. Toisella kierroksella sijoitetut pelaajat eivät vielä kohtaa toisiaan, mutta joukossa on silti muutamia herkullisia kohtaamisia:

 • pe 12.40 Iikka Heino [3/4] – Joakim Oldorff

Joakim on kerännyt kansainvälistä menestystä junioriluokissa ja kuuluu ehdottomasti Euroopan kärkipelaajiin alle 19-vuotiaiden luokassa. Myös aikuispelaajia vastaan voittoja on tullut: mm. kahdesti Joonas Korhosesta. Iikka on ehdottomasti suosikki ottelun voittajaksi, mutta Joakim on selvästi iskuetäisyydellä, jos Iikalla ei osukaan paras päivä kohdalle.

 • pe 12.50 Arto Lahtinen – Joonas Korhonen [3/4]

Kumpi vain, Joonas tai Anton, vie ensimmäisen kierroksen kohtaamisen, ei pääse kyllä kaaviossa helpolla. Seuraavana vastaan on tarjolla Arto Lahtinen, jolla on yksi tämän maan kovimmista lyönneistä, mutta peli ei useinkaan pysy kasassa läpi ottelun. Oli vastassa Joonas tai Anton, molemmilla varmasti puolustus kestää Arton pommituksen, ja siksi voitto kiertää Arton.

 • pe 13.30 Ville Lång – Jesper Paul

Ensimmäinen kunnon testi Villelle. Jesper voitti juuri Anton Monnbergin kanssa miesten nelinpelin Islannin kv. turnauksessa, mutta kaksinpelikin on Jesperillä sujunut mukavasti. Jos Villen jalka liikkuu kohtuullisesti, hän kyllä pystyy viemään vielä voiton, mutta paljon töitä se vaatii. Joten veikkaan varauksella Villeä jatkajaksi, mutta tämä peli tuntuu illan kvartseissa lihaksissa ja nivelissä pahasti.

Illan puolivälierät näyttävät siis tältä:

 • pe 19.30 Kalle Koljonen [1] – Justus Kilpi [5/8]

Kallen pitäisi hoitaa Justus rutiinilla.

 • pe 19.20 Iikka Heino [3/4] – Kasper Lehikoinen [5/8]

Nyt on tiukkaa! Molemmat ovat pelanneet varsin säästeliäästi viime aikoina, mutta todella korkeatasoiseen peliin. Olisiko peli kuitenkin kallellaan Kasperille?

 • pe 19.20 Valtteri Nieminen [5/8] – Joonas Korhonen [3/4]

Ikiliikkuja Valtteri vastaan toinen työmyyrä. Keskinäisissä kohtaamisissa Joonas on yleensä ollut vahvempi. Joonaksella ei ole samanlaista hyökkäysvoimaa kuin joillain muilla pelaajilla, joilla hän pystyisi pommittamaan Valtterin puolustuksen hajalle, mutta lyöntien laatu riittää kuitenkin myös liikuttelukisassa. Jos Joonas on selvittänyt tiensä tänne saakka, peli kulkee, ja silloin Valtteri lopulta putoaa kyydistä. Pitkiä palloralleja on luvassa!

 • pe 19.30 Ville Lång – Eetu Heino [2]

Villen etukäteen somessa hehkuttelema ”El Classico”. Kun mietitään lähtökohtia – Eetu taistelee olympiapaikasta top-100:n joukossa ja Ville on nautiskellut kolmisen vuotta eläkepäivistä – ei tässä pelissä pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Eetu hoitaa kyllä voiton kotiin ja pääsee valmistautumaan välieriin kahden nopeahkon erän jälkeen.

Lauantaiaamun välierissä klo 9:30 jälkeen mennään näin:

 • Kalle Koljonen [1] – Kasper Lehikoinen [5/8]

Nyt joutuu jo Kallekin pelaamaan kunnolla. Odottaisin tiukkaa vääntöä, jonka Kalle kuitenkin selvittää suoraan kahdessa erässä.

 • Joonas Korhonen [3/4] – Eetu Heino [2]

Eetun pitäisi pystyä jyräämään Joonas ongelmitta. Joonaksella ei ole keinoja horjuttaa Eetun puolustusta, ja Eetu pystyy hyödyntämään sen. Kahden erän voitto Eetulle.

Illan finaalissa klo 16 jälkeen kohtaavat siis viime vuoden tapaan Kalle Koljonen ja Eetu Heino.

Viime vuonna voitto meni Eetulle 21-19, 21-12, mutta olisiko tällä kertaa Kallen vuoro? Maailman rankingissa Kalle on kolme sijaa ylempänä, joten olisiko se myös tämän ottelun piste-ero? Kolmas erä Kallelle 21-18.

Naisten kaksinpeli, alkaen pe klo 12.00

Naisten kaksinpelissä asetelmat muuttuivat täysin, kun kisan ylivoimainen ennakkosuosikki Airi Mikkelä joutui vetäytymään kisasta jalkavaivojen vuoksi. Airin jälkeen suurin voittajasuosikki on ehdottomasti viime vuoden hopeamitalisti Getter Saar.

Ensimmäisen kierroksen nostot:

 • pe 12.10 Noora Nokkala [3/4] – Hanna Karkaus

Noora on pelannut hyvän syksyn ja ansainnut sijoitetun asemansa. Hanna puolestaan on viime vuoden semifinalisti, joka menetti puolisen vuotta polviongelmien vuoksi ja on siksi valunut rankingeissa alaspäin. Tasainen peli, jonka kuitenkin veikkaisin kääntyvän Hannalle.

 • pe 11.20 Johanna Kelavuori – Nella Nyqvist

Kisojen nuorin osanottaja v. 2006 syntynyt Nella kohtaa myös juniori-ikäisen Savon lahjan suomalaiselle sulkapallolle, Johannan. Tulosten valossa voimasuhteet ovat melko tasan, mutta tämä on pelaajien ensimmäinen kohtaaminen. Onko Nellan vauhdikas peli liikaa Johannalle, vai voittaako muutaman vuoden laajempi kokemus? Arvattava on, joten sanotaan, että voittaja on Nella.

Kaavio jatkuu suoraan puolivälieriin, joista muodostuvat seuraavat:

 • pe 18.40 Julia Salonen – Marikki Pitkänen

Julia pääsi karsinnan ykkössijoitetun paikalta suoraan kisan ykkössijoitetun paikalle Airin vetäydyttyä. Hän puolustanee paikkaa vielä puolivälierissäkin ja jatkaa välieriin.

 • pe 18.40 Hanna Karkaus – Tuuli Vasikkaniemi

Hannan hyökkäävä peli on myrkkyä Tuulille, ja Hanna jatkaa välieriin.

 • pe 18.50 Maija Krzywacki – Nella Siilasmaa [3/4]

Edellisen kaksikon kohtaamisen marraskuussa vei nimiinsä Maija tiukan kolmieräisen väännön jälkeen. Pitäisin kuitenkin Nellaa silti suosikkina, mutta helpolla voitto ei varmasti tule kummallekaan. Hyvä peli tulossa!

 • pe 18.50 Getter Saar [2] – Nella Nyqvist

Nella pääsee kokeilemaan Getterin vauhtia. Odotan hyviä palloralleja, mutta Getter lopulta poimii useimmista pisteet.

Välierät lauantaiaamuna klo 9.30 jälkeen:

 • Julia Salonen – Hanna Karkaus

Mielenkiintoinen haaste kummallekin. Hanna pelaa kovalla vauhdilla, Julia puolestaan luottaa enemmän ”isoon peliin” eli juuri riittävän korkeisiin kaariin syvälle takanurkkiin ja verkolla puolestaan ikävän tarkkoina droppeina lähelle verkkoa. Veikkaan, että Hanna kuitenkin pystyy ottamaan aloitteita enemmän ja viemään hyökkäyksensä päätökseen. Finaalipaikka siis Hannalle.

 • Nella Siilasmaa {3/4] – Getter Saar [2]

Getter johtaa keskinäisiä otteluita peräti voitoin 6-1, ja useimmiten voitot ovat tulleet selvällä marginaalilla. Kahdesti Nella on saanut ottelun vietyä kolmeen erään, joista toisen hän onnistui voittamaan. Joten Getter lienee suuri suosikki tälläkin kertaa.

Finaali la klo 16 jälkeen Hanna Karkaus – Getter Saar [2].

Tässäkin ottelussa Getter on suursuosikki. Kaksikon ainoa kohtaaminen päättyi syyskuussa Getterin selvään voittoon, joten sama tahti jatkunee tässä. Getterille siis ensimmäinen Suomen mestaruus.

Yhteistyössä