Spekulaatiostudio by Rajasärkkä – nelinpelit

Spekulaatio studion viimeinen osa.

Miesten nelinpeli, alkaen pe klo 15.20

Miesten nelinpelin kaaviosta löytyy monta jännittävää paria, ja vaikka ykkössijoitetut Anton Kaisti ja Oskari Larkimoovatkin ennakkoon vahvin suosikki, kaaviosta löytyy monta kovaa ja jännittävää kohtaamista.

Ensimmäisen kierroksen nostot:

 • pe 15.30 Tony Lindelöf/Joakim Oldorff [3/4] – Ville Lång/Pekka Ryhänen

Nuoret tähdet Tony ja Joakim kohtaavat Villen ja Pekan, jotka ovat kilpailleet parina jo vuosia ennen kummankaan vastustajan syntymistä. Edellinen suomenmestaruus Villellä ja Pekalla on niinkin läheltä kuin kolmen vuoden takaa. Tony ja Joakim törmäävät tässä herrasmiehiin, jotka iloisesti hymyillen palauttavat kaiken takaisin – voitto Villelle ja Pekalle.

 • pe 15.30 Jaakko Kohtala/Hannu Takala – Robin Jäntti/Niilo Nyqvist

Jaakko ja Hannu kukistivat karsinnan ratkaisuottelussa jo yhden Nyqvistin (Ilkka), jatkuisiko sama tahti pääkisan puolella. Nuorilla Robinilla ja Niilolla peli kulkee näyttävästi, mutta vastaavasti peleihin mahtuu vielä heikompia jaksoja. Veikkaan tästäkin kokemuksen ja tasaisuuden voittoa – Jaakko ja Hannu jatkoon.

 • pe 16.00 Roni Lyytinen/Eemi Seppälä – Valtteri Nieminen/Sami Turunen

Toinen tiukka ottelu, jossa Roni ja Eemi tulivat pääkisaan karsintojen kautta. Pelissä kuitenkin Valtteri ja Sami lienevät hienokseltaan ennakkosuosikit.

 • pe 16.00 Jesper von Hertzen/Juha Honkanen – Miika Lahtinen/Jere Övermark [3/4]

Sijoitetut Miika ja Jere ovat varmasti ennakkosuosikit, mutta Jesper ja Juha voivat hyvinkin yllättää. Lisäksi Jesperin ollessa kentällä aina sattuu ja tapahtuu, sillä hän laittaa kyllä kaiken peliin.

Perjantai-illan kvartsit näyttäisivät tältä:

 • pe 20.40 Anton Kaisti/Oskari Larkimo [1] – Mika Köngäs/Oskari Saarinen

Kaikki kentällä ovat voittaneet nelinpelin suomenmestaruuden vähintään kerran, joten tasoa riittää. Antonin ja Oskarin pitäisi kuitenkin hoitaa peli varsin selvästi.

 • pe 20.40 Ville Lång/Pekka Ryhänen – Jaakko Kohtala/Hannu Takala

Ensimmäisellä kierroksella juniorit kukistaneet konkarit kohtaavat. Ville ja Pekka semeihin.

 • pe 20.50 Valtteri Nieminen/Sami Turunen – Miika Lahtinen/Jere Övermark [3/4]

Hyvä peli tulossa, mutta lopulta espoolaiset Miika ja Jere jatkoon.

 • pe 20.50 Eetu Heino/Marko Pyykönen – Anton Monnberg/Jesper Paul [2]

Eetu ja Marko: kokemusta ja suomenmestaruuksia; Anton ja Jesper: taskussa tuore voitto Islannin kv. kisasta. Tästä tulee kvartsien kovien taisto. Eetu pitää pallon pelissä ja Marko ratkaisee kolmen metrin korkeudesta lähtevällä smashillään? Vai pystyvätkö Anton ja Jesper sijoittamaan palloa niin järkevästi ja peittämään kentän yhteispelillään niin hyvin, että peli pysyy heidän hallussaan? Voisiko olla niin, että tällä kertaa nuoremmat voittaisivatkin konkarit? Sovitaan niin, ja Anton ja Jesper jatkavat semeihin.

Välierät la klo 9.30 jälkeen

 • Anton Kaisti/Oskari Larkimo [1] – Ville Lång/Pekka Ryhänen

Niin Ville ja Pekka ovat taas kammenneet itsensä välieriin saakka, mutta nyt eväät on syöty. Oskari ja Anton pystyvät pitämään niin kovaa tempoa, että jopa Villen ja Pekan puolustuksesta löytyy aukkoja. Anton ja Oskari selvästi finaaliin.

 • Miika Lahtinen/Jere Övermark [3/4] – Anton Monnberg/Jesper Paul [2]

Nämä pojat ovat pelanneet toisiaan vastaan samoissa ikäluokissa viimeisen vuosikymmenen ja tuntevat toisensa läpikotaisin. Veikkaisin voittajiksi aallonharjalla ratsastavia Antonia ja Jesperiä – ”silloin kun kulkee, kulkee”.

Loppuottelu la klo 16.00 jälkeen: Anton Kaisti/Oskari Larkimo [1] – Anton Monnberg/Jesper Paul [2]

Hieman tylsästi finaalissa pelaavat ykkös- ja kakkossijoitetut, mutta näin se nyt menee. Anton ja Oskari ovat vielä liian suuri haaste Antonille ja Jesperille. Toinen mestaruus putkeen siis Antonille ja Oskarille.

Naisten nelinpeli, alkaen pe klo 14.00

Ykkössijoitetut ovat suurimmat ennakkosuosikit myös naisten nelinpelissä eli Sonja Pekkola ja Inalotta Suutarinen. Mielenkiinnolla seurataan myös Jenny Nyströmin ja Mathilda Lindholmin paluuta SM-kentille.

Ensimmäisellä kierroksella ennustajan kristallipallo näyttää varsin yllätyksettömiä kamppailuja, mutta joukkoon mahtuu kuitenkin yksi jännättävä:

 • pe 14.40 Noora Nokkala/Paula Oksanen – Jannica Monnberg/Julia Salonen [3/4]

19-liittoryhmän jäsentenvälinen. Jannica ja Julia lähtevät peliin suosikkeina, mutta peli on kaikkea muuta kuin selvä ennakolta. Veikkaan kuitenkin Jannican ja Julian jatkavan, mutta vasta tiukan kolmieräisen jälkeen.

Kvartsit:

 • pe 20.00 Sonja Pekkola/Inalotta Suutarinen [1] – Hanna Karkaus/Johanna Luostarinen

Hanna ja Johanna haastavat, mutta Sonja ja Iina jatkavat.

 • pe 20.00 Mathilda Lindholm/Jenny Nyström [3/4] – Johanna Kelavuori/Silja Soikkeli

Sama asetelma – Johanna ja Silja haastavat kyllä, mutta eivät kuitenkaan voi paremmilleen mitään.

 • pe 20.10 Elina Niiranen/Getter Saar – Jannica Monnberg/Julia Salonen [3/4]

Elina joutui vetäytymään kaksinpelistä, mutta ainakin toistaiseksi on pelaamassa nelinpelin. Jos Elina pystyy pelaamaan normaalisti, laittaisin hänet ja Getterin ennakkosuosikeiksi. Muuten vaaka alkaa kallistua Jannican ja Julian suuntaan. Oletetaan, että Elina on kunnossa ja nimetään heidät jatkajiksi.

 • pe 20.10 Lilli Lauri/Heidi Puro – Heini Ihalainen/Linnea Vainula [2]

Tässä on kvartsien mielenkiintoisin peli. Lilli ja Heidi ovat vielä alle 17-luokan pelaajia, mutta näkisin heidän pystyvän haastamaan Heinin ja Linnean ihan tosissaan. Mihin suuntaan peli lähtee menemään? Pelataanko railakasta hyökkäyspeliä vai lähdetäänkö jarruttelemaan klassiseen naisten nelinpelityyliin ja nauttimaan pitkistä palloralleista? Ensimmäisen näkisin suosivat junioreita, jälkimmäisen aikuisia. Silläkin riskillä, että kuulostan toistavani samaa levyä, veikkaan kokemuksen ratkaisevan näissä peleissä. Jatkoon siis Heini ja Linnea.

Välierät la 9.30 jälkeen:

 • Sonja Pekkola/Inalotta Suutarinen [1] – Mathilda Lindholm/Jenny Nyström [3/4]

Kallistun tässä Sonjan ja Iinan puoleen, varsinkin kun marraskuun keskinäinen kohtaaminen päättyi heidän selkeään voittoonsa.

 • Elina Niiranen/Getter Saar – Heini Ihalainen/Linnea Vainula [2]

Taas sillä varauksella, että Elinan pelikyky on normaali, ovat he Getterin kanssa suosikit.

Finaali la 16.00 jälkeen: Sonja Pekkola/Inalotta Suutarinen [1] – Elina Niiranen/Getter Saar

Sonja ja Iina vievät vahvalla pelillä.

Sekanelinpeli, alkaen pe klo 10.00

Viime vuosina sekanelinpelissä on ollut kaikista pelimuodoista ennakkoon selvin voittajasuosikki, ja niin on tänäkin vuonna: Anton Kaistin ja Inalotta Suutarisen pitäisi hoitaa voitto kotiin selvästi.

Ensimmäisellä kierroksella 1- ja 2-sijoitettujen pelejä lukuun ottamatta kaikki muut näyttävät paperilla hyvin tasaisilta kohtaamisilta. Nostetaan esille siis pelit, joissa on tasaisuuden lisäksi jotain muuta mielenkiintoista:

 • pe 10.00 Jere Övermark/Elina Niiranen [3/4] – Anton Monnberg/Noora Ahola

Tuore kihlapari Jere ja Elina aloittavat Antonia ja Nooraa vastaan. Kuten nelinpelin kohdallakin, jos Elina on pelikykyinen, he ovat suosikkeja, mutta ei peli ole ennakkoon kuitenkaan selvä.

 • pe 10.00 Marko Pyykönen/Tuuli Härkönen – Tony Lindelöf/Julia Salonen

Tuuli on ollut syksyn sivussa pitkään piinanneitten polviongelmien kanssa, mutta ilmeisesti nyt on valoa näkyvissä sen tunnelin päässä. Vaikuttaisiko pelaamattomuus kuitenkin sen verran, että Tony ja Julia nappaisivat tästä voiton?

Kvartsit:

 • pe 18.00 Anton Kaisti/Inalotta Suutarinen [1] – Jaakko Mäenpää/Paula Oksanen

Nopea voitto Antonille ja Iinalle.

 • pe 18.00 Jere Övermark/Elina Niiranen [3/4] – Eero Lauri/Jannica Monnberg

Jos aiemmin hehkutin Jesper von Hertzenia näyttäväksi pelaajaksi, samaa voi sanoa Eerosta: hän ei pelkää syöksyä pallon perään ja lisäksi onnistuu syöksyissä vielä sijoittamaan pallon niin, että pääsee vielä useimmiten mukaan peliin. Uskotaan tässä kuitenkin sijoituksen voimaan, ja Jere ja Elina välieriin.

 • pe 18.00 Tony Lindelöf/Julia Salonen – Julius von Pfaler/Jenny Nyström [3/4]

Tässä pelissä Tonylla ja Julialla on yksi iso ongelma: Jenny, joka on Suomen paras päästessään dominoimaan etukenttää. Julius ja Jenny jatkoon.

 • pe 18.00 Juha Honkanen/Heidi Puro – Oskari Larkimo/Sonja Pekkola [2]

Oskarin ”Suomen kovin pommi” ja Sonjan vahva koko kentän peli takaavat, että matka jatkuu välieriin ilman ongelmia.

Välierät, la klo 9.30 jälkeen:

 • Anton Kaisti/Inalotta Suutarinen [1] – Jere Övermark/Elina Niiranen [3/4]

Tämäkin on rutiinivoitto Antonille ja Iinalle.

 • Julius von Pfaler/Jenny Nyström [3/4] – Oskari Larkimo/Sonja Pekkola [2]

Tästä tulee tiukka peli. Tarkkaile, miten paljon Jenny pääsee pelaamaan mukavuusalueellaan etukentällä ja nauti hallin tärinästä, kun Oskari pääsee tykittämään täysillä. Pienet asiat ratkaisevat, mutta veikkaan pelin kääntyvän lopulta Oskarille ja Sonjalle.

Finaali, la klo 16.00 jälkeen: Anton Kaisti/Inalotta Suutarinen [1] – Oskari Larkimo/Sonja Pekkola [2]

Ensimmäistä kertaa turnauksessa Anton ja Iina joutuvat kunnolla tiukoille, mutta voitto irtoaa silti suoraan kahdessa erässä.

Yhteistyössä