Vuoden 2021 SM-kisat siirtyvät kesäkuulle

Sulkapalloliiton hallitus on eilisessä kokouksessaan päättänyt toiminnanjohtajan esityksestä siirtää SM-kisat pelattavaksi 10.-12.6.2021. Tapahtuma järjestetään Vantaan Energia Areenalla.

-Korona aiheuttaa epävarmuutta olosuhteisiin vielä alkuvuonna ja olisi ollut paljon mahdollista, että kisat olisi jouduttu pelaamaan ilman katsojia. Siirtämällä kilpailut alkukesään mahdollistamme katsojien pääsyn paikan päälle ja voimme rakentaa SM-kisoista hienon tapahtuman, Ville Valorinta kommentoi.

Sulkapallon SM-kisoja on järjestetty vuodesta 1955 asti. Ensimmäiset SM-kisat käytiin Broberska Samskolanissa, joka sijaitsee lähes Helsingin ydinkeskustassa. Niissä tiloissa pelattiin sulkapallon SM-kisat yhteensä viiden vuoden ajan. Koulun juhla- ja voimistelusaliin mahtui vain yksi sulkapallokenttä ja vaikka osanottajamäärät olivat pieniä, venyivät kisapäivät myöhään iltaan. Nykyään tiloissa toimii Taideteollisuusmuseo.

Aluksi SM-kisoissa peliluokkia oli kolme. Ensimmäiset Suomen mestarit olivat miesten kaksinpelissä Lars Palmén, naisten kaksinpelissä Inger Gerkman ja miesten nelinpelissä Lars Palmén ja Henry Troupp. Sekanelinpeli tuli SM-kisoihin mukaan vuonna 1956, jolloin sekanelinpelin ensimmäisen Suomen mestaruuden nappasivat Lars ja Ann-Marie Palmén. Naisten nelinpeli tuli SM-kisoihin mukaan vuonna 1961, jolloin mestaruuden veivät Marita Petrell ja Lisbeth Baumgartner.

Muistatko kaikki SM-voittajat?
https://sm.sulkapallo.fi/historia/suomenmestarit/

Yhteistyössä