Sulkapallon SM-kisat 16.-18.9.2021

Syyskuussa pelattavien MM-kilpailujen isännöiminen vaikuttaa myös SM-kilpailujen ajankohtaan.

-Rokotukset Energia Areenalla loppuvatkin jo 1.9. ja tämän vuoksi oli järkevää siirtää tämän vuoden SM-kisaa vielä kerran, jotta pääsemme meille parhaisiin olosuhteisiin. Näemme SM-kisat koko lajiyhteisön yhteisenä sulkapallojuhlana ja tänä vuonna ne toimivat samalla upeina etkoina seuraavalla viikolla alkaville MM-kilpailuille. Pystymme hyödyntämään kisojen lähekkäisyyttä myös olosuhteiden osalta ja SM-kisan välierät ja loppuottelut tullaankin lauantaina 18.9. pelaamaan MM-tasoisissa puitteissa valoineen ja jatkoineen, Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta kertoo.

Sulkapallon SM – tärkeät päivämäärät

Ilmoittautuminen on auki – dl 6.9.2021

Arvonta 9.9.2021

Otteluohjelman julkistus 10.9.

Alustava kisaohjelma:

TO 16.9.
klo 12- karsinnat (riippuen karsintaan ilmoittautuvien määrästä aika voi vielä muuttua)
klo 17.30- MS R32

PE 17.9.
klo 10- kaikkien pelimuotojen R16
klo 17.30 huomionosoitusten jakaminen
klo 18- kaikkien pelimuotojen puolivälierät

LA 18.9.
klo 9.30- välierät
klo 13.30-16 tauko
klo 16.30 finaalitapahtuma alkaa – osana finaalitapahtumaa nimetään uusia henkilöitä Sulkapallon Hall of Fameen
klo 17- finaalit

Voittajien selvittyä luvassa on viime vuoden tapaan jatkot Energia Areenalla huutokauppoineen

Sulkapalloliiton Girlminton-projekti on tasa-arvoa edistävä hanke, jonka konkreettisena osana lanseerataan SM-kisojen naisten nelinpeliin ikuisesti kiertävä Girlminton – Kristiina Danskasen muistopalkinto. Palkinnon suunnittelee Peter Bruun ja se ojennetaan ensimmäisen kerran naisten nelinpelin Suomen mestareille tämän vuoden SM-kisoissa.

Sulkapallon SM-kisoja on järjestetty vuodesta 1955 asti. Ensimmäiset SM-kisat käytiin vuonna 1955 Broberska Samskolanissa, joka sijaitsee lähes Helsingin ydinkeskustassa. Niissä tiloissa käytiin sulkapallon SM-kisat yhteensä viiden vuoden ajan. Koulun juhla- ja voimistelusaliin mahtui vain yksi sulkapallokenttä ja vaikka osanottajamäärät olivat pieniä, venyivät kisapäivät myöhään iltaan. Nykyään tiloissa toimii Taideteollisuusmuseo.

Aluksi SM-kisoissa peliluokkia oli kolme. Ensimmäiset Suomen mestarit olivat miesten kaksinpelissä Lars Palmén, naisten kaksinpelissä Inger Gerkman ja miesten nelinpelissä Lars Palmén ja Henry Troupp. Sekanelinpeli tuli SM-kisoihin mukaan vuonna 1956, jolloin sekanelinpelin ensimmäisen Suomen mestaruuden nappasivat Lars ja Ann-Marie Palmén. Naisten nelinpeli tuli SM-kisoihin mukaan vuonna 1961, jolloin mestaruuden veivät Marita Petrell ja Lisbeth Baumgartner.

Viime vuonna miesten kaksinpelissä saatiin yllätysvoittaja, kun Valtteri Nieminen kukisti Iikka Heinon kolmessa erässä 21-9 18-21 21-17. 17-vuotias Julia Salonen voitti naisten kaksinpelin finaalissa Nella Siilasmaan 21-13 21-18.

Nelinpeleissä nähtiin sen sijaan tuttuja kasvoja. Anton Kaisti voitti kaksi mestaruutta. Sekanelinpelissä Kaisti kukisti parinsa Iina Suutarisen kanssa Oskari Larkimon ja Sonja Pekkolan 23-25 22-20 21-16. Illan päättäneessä miesten nelinpelissä tuli kultaa Larkimon kanssa 21-18 21-19, vastustajina urakoivat Eetu Heino ja Marko Pyykönen.

Naisten nelinpelin voittivat Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm. Hopealle naisten nelinpelissä Jannica Monnberg ja Julia Salonen. Nyström ja Lindholm voittivat finaalin erin 21-16 21-16.

Muistatko kaikki Suomen mestarit?

Tule tekemään kanssamme SM-kisaa, vapaaehtoisilmoittautuminen alkaa ensi viikolla!
Esimerkiksi MM-kisan mattotiimi treenaa ensin SM-kisoissa.

Jäikö kysymyksiä tai onko into päästä hommiin niin kova, ettei malta odottaa? events@sulkapallo.fi

Yhteistyössä