Päivityksiä Sulkapalloliiton vapaakorttikäytäntöihin

Sulkapalloliitolla on ollut vuosien ajan erilaisia vapaakorttikäytäntöjä, joista on tehty päätöksiä aikana, jolloin arvokisoja ei ole järjestetty Suomessa. Olemme saaneet runsaasti vapaakorttipyyntöjä tässä kuussa pelattavaan MM-kisaan liittyen.

Suomen Sulkapalloliiton kultaisten pelaajamerkkien säännöissä mainitaan, että merkin haltijalla on ikuinen oikeus osallistua Suomen Sulkapalloliiton, sen piirien ja seurojen järjestämiin kisoihin maksutta. Päätös on vuodelta 1971.

Haluamme kunnioittaa sitä henkeä, jossa tällainen päätös on tehty ja edelleenkin kultaisen pelaajamerkin haltijat ovat tervetulleita SM-kisoihin maksutta, silloin kun viranomaismääräykset sen mahdollistavat. Väärinkäsitysten välttämiseksi kaikille kultaisen pelaajamerkin haltijoille toimitetaan kortti, joka tulee esittää lippukassalla. Tätä ei ehditä kuitenkaan tehdä ennen ensi viikon SM-kisoja, tämän vuoksi lippukassalla on tänä vuonna nimilista kaikista pelaajamerkin haltijoista, joten halliin pääsee edelleenkin koko kisojen ajaksi.

Suomessa järjestettäviin arvokilpailuihin, joihin BWF tai Badminton Europe myöntää järjestelyoikeudet, meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta tarjota tätä etuutta.

Järjestämme huipputapahtumia lajinäkyvyyden kasvattamiseksi ja liiton omavaraisuusasteen nostamiseksi. Näistä kisoista saatavilla tuloilla voimme kehittää seura- ja valmennustoimintaa ja viedä lajia eteenpäin. Suomen Sulkapalloliitto on voittoa tavoittelematon organisaatio.

Yhteistyössä