Sulkapallon SM-kisoissa rahapalkinto kaikille voittajille

Sulkapallon Suomen mestaruuskisat huipentuvat tänään sunnuntaina semifinaaleihin ja finaaleihin Vantaan Energia Areenalla.

Sulkapalloliitto lanseerasi vuosi sitten kiertopalkinnon miesten nelinpeliin, tätä ennen ne jaettiin vain kaksinpelien Suomen mestareille. Girlminton-projektin tavoitteena on lisätä nais- ja tyttöpelaajien määrää Suomessa. Girlmintonin myötä Sulkapalloliitto asettaa naisten nelinpeliin ikuisesti kiertävän, Girlminton Kristiina Danskasen muistopalkinnon. Palkinnon on suunnitellut Peter Bruun ja hän on teoksessa hyödyntänyt graafikko Erik Bruunin piirtämää höyhentä, joka on kaiverrettu hopealevylle.

-Höyhen symboloi lajiamme hienosti ja muistuttaa meitä 13-kertaisen Suomen mestarin liian aikaisesta lähdöstä keskuudestamme. Kristiina menehtyi helmikuussa 2019. Peliuran jälkeen hänen elämäntyönsä oli edistää sulkapalloa ja hän oli aina vahvasti edistämässä tasa-arvoa lajissamme, Peter Bruun kommentoi.

Palkinnon vuoden 2021 mestareille luovuttaa Kristiina Danskasen pelipari Christina von Pfaler.

Tänä vuonna myös SM-kilpailuiden rahapalkintokäytännöt uudistuvat. Aiemmin rahapalkinnon ovat saaneet vain kaksienpelien voittajat, mutta tämän vuoden kisasta eteenpäin kaikkien pelimuotojen voittajat saavat rahapalkinnot, jotka ovat suuruudeltaan samat kaikille voittajille.

-Yksi sulkapallon hienoista puolista on se, että lajissa on monta erilaista osaamista ja taktiikkaa vaativaa pelimuotoa, jotka ovat kuitenkin keskenään tasa-arvoisia. Sulkapallokilpailujen finaalipäivän perinteinen ohjelma sisältää kaikki viisi pelimuotoa, jotka pelataan pääkentällä yksi kerrallaan, jolloin kaikki saavat saman huomioarvon. Näin ollen jokaisen pelimuodon voittajiakin tulee kohdella palkitsemisessa tasavertaisesti, minkä vuoksi tänään käyttöön otettava kaikki voittajat kattava palkintomalli on mielestäni ainoa oikea, Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta kommentoi.

Nyt pelattavan kisan jälkeen SM-kisojen kiertopalkinto puuttuu enää sekanelinpelistä, se lanseerataan ensi vuonna.

Sunnuntain pelejä voit seurana paikan päällä Vantaan Energia Areenalla tai Solid Sportissa

Finaalilähetys suorana Yle Areenasta klo 15 alkaen ja kooste Yle TV2 klo 17.15 alkaen.

Ottelut ja tulokset

 

Yhteistyössä